Ramen schoonhouden zonder lelijke strepen, hoe doe je dat?

Het is een zonnige mooie zomerdag. Je zit lekker op de bank en kijkt met een grote glimlach door het raam naar het prachtige weer. Dit duurt echter alleen niet lang, want de zonnestralen worden versperd door een vies raam waar je moeilijk doorheen kan kijken. Je had net je glas vervangen, maar nu zit je met de vraag hoe je het raam netjes kan houden. Hiervoor zijn de volgende drie tips.

 

1. Doe niets geks met het water

Als je op internet zoekt naar tips om je ramen streeploos schoon te maken, dan zal je veel tips uit oma’s hand tegenkomen. Voeg een ui toe aan het water, doe ammoniak in het water, gebruik spiritus, je kunt het zo gek niet bedenken. Echter, hier heeft oma het toch mis. Het schoonhouden van je ramen heeft niets met het water te maken en sommige “wijsheden” kunnen zelfs het tegengestelde effect geven of je kozijn beschadigen. Gebruik daarom gewoon alleen water en zeep.

 

2. Zorg voor goed gereedschap

De magie achter schone ramen is wel het gebruiken van de juiste artikelen. De zeem is meestal de boosdoener van strepen op je ramen, waardoor je als je lelijke strepen op je raam overhoudt, je het beste een nieuwe zeem kan gaan kopen. Zorg ervoor dat het rubber van je zeem optimaal is en je het raam schoonhoudt alsof je hem gisteren heb aangeschaft.

 

3. Kom goed bij alle hoekjes

“Je bent een plekje vergeten”, een standaard grapje als je iemand ramen ziet lappen. Toch is het belangrijk dat je elk plekje van het raam kan bereiken. Zorg er daarom voor dat je overal bij kan, omdat juist het vieze plekje opvalt. Doe dit door bijvoorbeeld een zeem met telescopisch verstelbare steel te gebruiken of om een stevige ladder te gebruiken voor de bovenramen aan de buitenkant. Op zoek naar een glaszetter in Rotterdam? Van der Have glas helpt u graag. 

 

https://www.vanderhaveglas.nl/

Veelvoorkomende problemen met antieke sloten oplossen

Veelvoorkomende problemen met antieke sloten oplossen

Antieke sloten zijn erg divers. Omdat er veel oudere sloten zijn gemaakt in de tijd dat elk nieuw slot de industrienorm probeerde op te stellen, zijn er veel verrassingen die uw antieke sloten kunnen hebben. Deze problemen zijn een goed begin voor oplossingen voor probleemoplossing en om het probleem met uw antieke sloten te vinden. Voordat je weet wat je nodig hebt bij je antieke deurslotreparatie, moet je wat huiswerk maken. Wij van slotenmaker Rotterdam hebben het huiswerk al voor je uitgewerkt, lees verder!

1. Roest
Oud metaal roest. Om die reden hebben veel antieke sloten last van problemen rond oxidatie. Roest is het resultaat van een chemische reactie die een oplossing creëert (niet in de probleemoplossende betekenis van het woord), waardoor het slot verstopt raakt. Dit kan ertoe leiden dat antieke sloten intern vastlopen of het gewoon moeilijker maken om een antieke deurgreep te draaien.

Je kunt het meestal aan een slot zien, of het nu gaat roesten. Er zal gewoonlijk een geelachtig bruin zandig gestructureerd residu zijn. Zelfs als u de frontplaten, hendels, spindels en andere zichtbare delen van antieke sloten schoonmaakt, is deze interne opbouw nog steeds detecteerbaar als deze uit de spiebaan vloeit.

Als u roest uit uw slot wilt verwijderen, zult u baat hebben bij het lezen van het onderhoudsgedeelte van mijn artikel over insteeksloten. De eenvoudigste oplossing die u alleen kunt doen, is het slot deconstrueren en de componenten in azijn laten weken. Je moet dan alles opschuren, zodat de roest niet terugkeert. Als u dit zelf doet, zorg dan dat u weet hoe u alles opnieuw installeert dat u uit elkaar haalt.

2. Grote gaten
Van scheuren, tot grote gaten, wanneer antieke sloten ernstig genoeg zijn beschadigd, zullen ze een zekere mate van fabricage nodig hebben als onderdeel van de reparatie van antieke deursloten. Meestal gebeuren deze breaks omdat roest imperfecties in het metaal heeft veroorzaakt en zelfs heeft versleten, zodat de herhaalde stress van het dagelijks gebruik ervoor zorgt dat het slot op een zeer diepgaande manier breekt.

Het reparatieproces van de antieke deurvergrendeling dat nodig is om dit soort problemen op te lossen, zal ongetwijfeld professioneel toezicht vereisen. Niet elke grote pauze kan worden vastgesteld op een manier die geschikt is voor een klant. In die gevallen zijn een volledige of gedeeltelijke vervanging de beste opties.

In het geval van antieke hangsloten is een grote pauze bijna altijd het einde van dat slot. Waar antieke deurknop reparaties voor een grote pauze misschien alleen een nieuwe spindel nodig hebben of eenvoudig lassen. Het ergste type grote onderbrekingen zijn die die het vergrendelmechanisme beschadigen.

3. Interne problemen
Meestal zal het repareren van antieke sloten niet betrekking hebben op het bevestigen van de interne componenten van een slot, omdat de meeste antieke sloten zeer sterke slotstijlen gebruiken (vanwege hun eenvoud / gebrek aan bewegende delen). Voor reparatie van antieke sloten waarbij het grootste deel van de tijd interne problemen oplossen, zullen er vreemde objecten het sleutelpad blokkeren.

Als u echter een speciaal slot heeft dat bedoeld is voor een hoge beveiliging, kan de interne samenstelling van het slot een stuk ingewikkelder zijn dan sommige moderne sloten. Wanneer u terugkijkt op de geschiedenis van innovatie op het gebied van sloten, ziet u een gouden eeuw van complexe sluisontwerpen.

Hoewel de meeste van deze sloten van hun respectieve deuren zijn genomen om op de planken van verzamelaars te zitten, zul je er zo nu en dan één in het wild tegenkomen. Het is nooit een goed idee om te proberen deze antieke sloten zelf te onderhouden. Dankzij hun sabotagebestendige beveiligingsmaatregelen kunnen ze gemakkelijk worden beschadigd of verplaatst naar een permanente of semi-permanente vergrendelingspositie.

Antieke sloten zijn stukjes geschiedenis. Hoe zeldzamer het slot, hoe belangrijker het is dat u ze voorzichtig behandelt en uw antieke slotreparatie laten doen door een bekwame slotenmaker. Als er niets aan het werk is om je slot te repareren, wacht dan even voordat je het opent voor een beter uiterlijk.

4. Het slot valt uiteen
Vaak zie je problemen met antieke sloten uit elkaar vallen als je oude reparaties aan de deurknop nodig hebt. Een deurklink kan wegglijden van de draadspindel of de roos van het handvat is los en de hele deurknop is slap binnen in de deur. In de meeste gevallen kunt u het probleem oplossen door de verbindingen aan te halen. Soms kan het heel moeilijk zijn om een diagnose te stellen van het probleem, laat staan om de antieke deurknop zelf te repareren. Als u problemen ondervindt, moet u contact opnemen met een lokale slotenmaker.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Van onder tot boven nieuwe kozijnen in Eindhoven

Wordt het tijd om de kozijnen in Eindhoven te gaan vervangen? Dan heeft u een bedrijf nodig dat deze zowel voor u kan vervaardigen én kan plaatsen. Er zijn verschillende redenen te bedenken om nieuwe kozijnen te laten plaatsen. Maar bij iedere reden wilt u natuurlijk verzekerd zijn van kwaliteit. Deze kwaliteit vindt u bij Timmer & Onderhoudsbedrijf de Valk. Bij deze specialist, gevestigd nabij Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven, worden kozijnen geheel op maat gemaakt. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende kleuren, maar ook diverse soorten hout en zelfs met de afwerking houdt men rekening. Voor zowel nieuwe als monumentale panden is men u graag van dienst.

Timmerbedrijf dichtbij Eindhoven: meer dan alleen het produceren van kozijnen

Wilt u uw kozijnen niet eens laten inspecteren? Soms kunnen kozijnen er nog prima uitzien, maar onder de verflaag kan er al houtrot ingeslopen zijn. U wilt namelijk niet over een aantal jaar uw kozijnen weer vervangen. Bij Timmer & Onderhoudsbedrijf de Valk, gevestigd in de omgeving van Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen, profiteert u van complete service bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Men kan de kozijnen voor u produceren, maar ook lakken, leveren en plaatsen. Daarnaast kunnen de kozijnen van uw woning in Eindhoven worden voorzien van inbraakwering. Er worden driepuntssluitingen geplaatst die het inbrekers moeilijk maken om binnen te komen.

Kwalitatieve kozijnen bij gespecialiseerd bedrijf nabij Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven

U kunt hiervoor kozijnen op maat laten maken door Timmerbedrijf de Valk nabij Nijmegen. Voor een schappelijke prijs worden al uw kozijnen dan vernieuwd. U bent toch al bezig. Het doet u goed om dan eens te kijken naar de mogelijkheden van Timmer & Onderhoudsbedrijf de Valk. Men kan uw huidige kozijnen verwijderen en nieuwe, op maat gemaakte kozijnen plaatsen. Kies uit alle soorten hout en vele verschillende kleuren. Niet geheel onbelangrijk: u bent verzekerd van kwaliteit, want men voldoet aan alle kwaliteitseisen en werken enkel met gecertificeerde materialen. Bij een specialist, nabij Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven, bent u op het juiste adres voor al uw houtproducten.

Garagedeuren of bedrijfsdeuren aanschaffen? Doe dat alleen bij een echte specialist!

Wist u dat u bij de specialist kunt kiezen voor een zeer ruim assortiment garagedeuren en bedrijfsdeuren? Zo vindt u altijd iets dat bij u past. Echter bent u er nu nog niet. Ook de levering en de montage van de garagedeuren moet worden geleverd. Wilt u dit zelf doen? Of schakelt u hier toch liever een specialist voor in? Wanneer u zelf niet zoveel verstand heeft van garagedeuren is het natuurlijk altijd fijn als er een ervaren team van vakbekwame monteurs voor u klaar staat om uw aangeschafte garagedeuren voor u te monteren in uw huis. Hierdoor bent u gegarandeerd van een mooi en goed werkend resultaat. Dit zijn diensten waar u op kunt rekenen wanneer u uw garagedeuren koopt bij een specialist.

Garagedeuren en bedrijfsdeuren op maat

Garagedeuren kunt u helemaal op maat laten maken, helemaal aan de hand van uw wensen en eisen. Maar ook wanneer u bedrijfsdeuren laat plaatsen bij uw bedrijf, kan dit helemaal op maat voor u worden geregeld. Want natuurlijk is het ook voornaam dat de garagedeuren of bedrijfsdeuren die u laat plaatsen perfect passen bij de rest van uw persoonlijke smaak en bij de rest van uw huis. Bij een specialist op het gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren kunt u er dan ook op rekenen dat uw deuren speciaal voor u op maat worden gemaakt, maar ook dat u keuze heeft uit een ruim assortiment.

Regelmatig onderhoud aan uw bedrijfsdeuren voorkomt defecten

Reparatie en onderhoud aan uw bedrijfsdeuren is van groot belang. Daarvoor kunt u het beste aankloppen bij de specialist. Want alleen met de juiste deuren bent u nog niet klaar. Een defect kan de werkzaamheden binnen uw bedrijf vertragen of zelfs helemaal stilleggen. Gelukkig is er een manier om dit in de meeste gevallen te voorkomen, namelijk: regelmatig onderhoud. U kunt hiervoor een serviceovereenkomst aangaan met een specialist op het gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren. Dit heeft flink wat voordelen. Zo zorgt preventief onderhoud ervoor dat uw bedrijfsdeuren niet defect gaan waardoor er geen onderbreking van uw bedrijfsprocessen ontstaat. Zeker niet onbelangrijk, regelmatig onderhoud aan uw bedrijfsdeuren zorgt ook dat u veiliger kunt werken. Veiligheid tijdens het werk is dan ook erg voornaam.

Een raamdecoratie kantoor die weet wat ze doen!

Bent u op zoek naar de beste aanbieder op het gebied van raamdecoratie voor uw kantoor? Bij M+N projecten bent u sowieso aan het juiste adres! Wij zullen er altijd voor zorgen dat uw kantoor de mooiste en duurzaamste raamdecoratie heeft, hierdoor creëert u een kantoor dat klasse en stijl uitstraalt. M+N projecten heeft al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van de beste raamdecoratie voor uw kantoor. Bij ons heeft u de keuze uit veel verschillende mogelijkheden en kunt u altijd gebruik maken van al onze extra services.

Raamdecoratie kantoor die geen uitdaging uit de weg gaat

Als raamdecoratie kantoor zijn wij erg uniek in Nederland. Zo maken wij bijvoorbeeld enkel gebruik van de allerbeste materialen, in combinatie met de beste vakmensen. Daarnaast zijn wij een fabrikant met een eigen montageteam, hierdoor kunnen wij onze prijs zo laag mogelijk houden en de raamdecoratie altijd veel sneller leveren dan andere aanbieders. Klanten geven vaak aan dat zij de prettige samenwerking erg waardeerden tijdens het proces. Wij zorgen namelijk voor een samenwerking waarbinnen u als klant veel te zeggen heeft. U bent natuurlijk degene die het beste weet wat het mooist staat bij uw kantoor. Om uw kantoor een zo duurzaam mogelijke uitstraling te geven, werken wij alleen maar met duurzame textielsoorten en voeren wij de productie zo klimaatneutraal mogelijk uit.

Raamdecoratie naar een hoger level tillen

Naast het feit dat de raamdecoratie van uw kantoor mooi en duurzaam moet zijn, moet de bekleding natuurlijk ook functioneel zijn. Wij van M+N projecten zijn ervan overtuigd dat een van de belangrijkste dingen is dat u uw ruimte zo optimaal mogelijk moet kunnen gebruiken. Daarom zorgen wij er altijd voor dat alle onderdelen waar wij mee te maken hebben, op elkaar afgestemd zullen zijn. Op die manier zorgen wij voor een fijne ruimte waar u goed uw werk kunt doen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u overdag opeens in het donker komt te zitten!

Langskomen op locatie

Wij willen u van harte uitnodigen om contact op te nemen met M+N projecten. Graag bespreken wij alle mogelijkheden met u en komen wij langs om alle mogelijkheden op locatie te bespreken. Contact met ons opnemen is altijd volledig vrijblijvend!