Kijk op Interieur
Image default
Huishoudelijk

De toepassingen van jute op rol, van tassen tot vloerkleden

Jute is een natuurproduct dat steeds meer in trek is. Jute stof op rol wordt gemaakt van de bast van de juteplant en is daardoor een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Jute kun je op allerlei manieren gebruiken, van tassen tot vloerkleden. In dit blog lees je alles over de toepassingen van jute op rol! Jute is een sterk materiaal dat veel toepassingen heeft. Zo kun je er tassen, vloerkleden of zelfs badmatjes van maken. Jute is ook goed te verwerken tot isolatiemateriaal of geluidsisolatie.

Waarom jute?

Jute is een natuurproduct dat vooral gebruikt wordt voor het maken van tassen, matten en andere producten. Het materiaal is sterk en duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. Jute is namelijk een biologisch afbreekbaar materiaal dat volledig recyclebaar is. Daarnaast is het materiaal ook hypoallergeen, wat betekent dat het geschikt is voor mensen met een allergie.

Wat kan je er allemaal mee?

Jute wordt veel door tuinders gebruikt. Onder anderen om de planten in de winter te beschermen tegen kou. Door de plant in te pakken met jute op rol zorgen ze ervoor dat deze niet kan bevriezen in de winter. Ook bomen wordt hiermee beschermd tegen heftige zon in de zomer.

 

Ook creatievelingen maken regelmatig gebruik van jute. Zo knutselen  ze er bijvoorbeeld versiersels, kussens of andere dingen mee. Het materiaal is sterk waardoor het hier uitermate geschikt voor is. Ook gordijnen worden vaak van jute gemaakt. Het fijne aan jute op rol is dat je het gemakkelijk in de juiste lengte knipt. 

 

Jute zakken worden ook voor veel doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het oude spel zaklopen, dat hebben we vroeger allemaal wel eens gespeeld. Hiervoor worden altijd jute zakken gebruikt omdat jute erg sterk is. Hierdoor scheuren ze niet snel en kunnen de kinderen veilig en meerdere keren zaklopen.

Rondom het einde van het jaar

Tegen het einde van het jaar, na de zomer, zien we het gebruik van jute nog verder toenemen. Dat komt omdat het tijdens de feestdagen veel gebruikt wordt. Vandaar de toename in bestellingen in de webshop voor jute producten.Denk bijvoorbeeld aan kleine jute zakjes als cadeauverpakking. Dat scheelt ook weer een hoop tijd aan inpakken.

 

Ook de zak van sinterklaas is gemaakt van jute. Vandaar dat het ook logisch is dat er in de wintermaanden meer vraag naar jute is. Veel mensen willen een traditionele sinterklaas zak van jute om de cadeautjes voor de kinderen in te bewaren.