Kijk op Interieur
Image default
Toerisme

De magie van deze 5 Brusselse tuincentra zal je doen verlangen om er te gaan wonen!

De magie van deze 5 Brusselse tuincentra zal je doen verlangen om er te gaan wonen!

 

Brussel is een van de mooiste steden van Europa. Als hoofdstad staat ze vol met historische gebouwen, idyllische geplaveide straten en verborgen tuinen. Maar als u op zoek bent naar iets moderners om uw groene vingers weer gelukkig te maken, heeft Brussel ook drie fantastische tuincentra: Jardin Secret, Jardin Botanique, en Hortus Botanicus. Na het lezen van dit artikel weet u welk garden center u moet bezoeken tijdens uw volgende trip naar Brussel!

 

Jardin Secret

Dit tuincentrum is het meest geheime van allemaal. Het ligt een beetje verborgen in de buitenwijken van Brussel, maar het is de reis waard. Het tuincentrum is omgeven door bossen, bomen en meren. Het is een perfecte plek voor een ontspannende wandeling, een romantisch afspraakje of een familie-uitje. Het tuincentrum biedt een breed scala aan planten voor alle soorten tuinen, maar heeft ook prachtige bloemen en andere planten om uw omgeving nog mooier te maken. Het is de perfecte plek om planten voor uw tuin te kopen tegen betaalbare prijzen: pioenrozen voor slechts €4! Jardin Secret is een magisch tuincentrum met prachtige planten en bloemen en veel ruimte om rond te lopen. Dit tuincentrum is een perfecte plek om een dag door te brengen, vooral als u met kinderen reist. Uw dag kan beginnen met een mooie wandeling door het tuincentrum en eindigen met een bezoek aan de nabijgelegen speeltuin.

 

Tuincentrum Wemmel

Wemmel, een klein dorpje in de buitenwijken van Brussel, is de perfecte jardinerie Bruxelles als je op zoek bent naar een tuincentrum met een meer rustieke en natuurlijke uitstraling. Wemmel is het grootste tuincentrum ter wereld: meer dan 1000 hectare bomen, planten, bloemen en vijvers. Wemmel is niet zomaar een tuincentrum, het is een groene oase in het midden van de stad. Behalve een fantastische plek om te bezoeken, heeft Wemmel ook een grote geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het tuincentrum Wemmel door het verzet gebruikt als schuilplaats en hoofdkwartier. Na de oorlog werd Wemmel weer een tuincentrum en is nu open voor het publiek.

 

Botanische Tuin

De Kruidtuin is een van de bekendste en mooiste tuinen van Brussel. Het is een must-see locatie voor elke toerist. De botanische tuin is bijna als een geheime tuin omdat hij verscholen ligt tussen oude gebouwen en smalle straatjes. De beste manier om de botanische tuin te bezoeken is door te beginnen bij het Manneken Pis, het beroemde herkenningspunt van Brussel. Van daaruit hoeft u alleen maar de borden naar de Botanische Tuin te volgen. Naast de prachtige omgeving is de botanische tuin ook bekend om zijn grote selectie bloemen en planten. Hij telt meer dan 8000 verschillende plantensoorten, een ruime keuze aan orchideeën en een grote cactustuin. De Botanische Tuin is een perfecte plaats om naartoe te gaan als u op zoek bent naar mooie bloemen en planten voor uw huis.

 

Brussel: Een stad van tuinen

Brussel is een echte stad van tuinen. Naast de drie tuincentra waar we het over hadden, heeft Brussel nog veel meer prachtige tuinen en parken. Als u op zoek bent naar een mooie tuin om te bezoeken, kunt u kiezen uit het befaamde Horta Museum, de Koninklijke Botanische Tuin of het Jubelpark. Naast het bezoeken van tuinen, kunt u ook uw groene vingers laten spreken in een van de vele overdekte tuincentra in Brussel. In deze tuincentra kunt u planten, zaden en tuinbenodigdheden kopen. Als u een echte tuinliefhebber bent, kunt u zelfs terecht in een van de drie kwekerijen in Brussel. Bij de kwekerijen kunt u alle tuinbenodigdheden kopen die u nodig hebt om uw eigen tuin te beginnen. U kunt ook een bezoek brengen aan de verschillende kassen in de stad om de prachtige orchideeën te bewonderen.

http://www.gardencenterwemmel.be