Kijk op Interieur
Image default
Tuin en buitenleven

De beste kunstmatige kerstboom voor thuis

U hoeft het dit jaar niet zonder kerstboom te stellen omdat u in een klein appartement woont of allergieën hebt. Kunstbomen worden elk jaar realistischer. Tegenwoordig zien we alles van levensechte bomen gemaakt van twijgen en takken tot nep groene sparren die er bijna precies zo uitzien als de echte. Lees verder voor meer informatie over de beste kunstkerstboom die u kunt kopen voor uw huis.

 

 

Over kunstmatige kerstbomen

Kunstbomen bestaan al heel lang, en de huidige versies zijn levensechter dan ooit. Kunstbomen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder vezels, PVC en polyester. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, van een paar meter tot meer dan 3 meter. Vele zijn voorverlicht met duizenden lampjes, en nog veel meer kunnen worden versierd met lampjes die u aanlevert. Kunstbomen zijn meestal veel goedkoper dan echte bomen. Er zijn echter een paar nadelen. Kunstbomen ruiken niet zo fris als ze voor het eerst worden opgezet. Ze gaan ook niet zo lang mee, dus je moet bereid zijn ze om de paar jaar te vervangen. Ten slotte zijn ze niet biologisch afbreekbaar, dus je zult een nieuw thuis voor ze moeten vinden als ze eenmaal over hun hoogtepunt heen zijn. Al met al zijn kunstbomen een goede keuze voor mensen met allergieën of die geen ruimte hebben voor een echte boom.

 

De beste merken kunstkerstbomen

Kunstkerstbomen zijn er in verschillende merken en stijlen. Hier zijn een paar van de beste: – National Tree Company – National Tree Company is een populair merk met veel verschillende soorten bomen. Hun bomen variëren van drie meter tot meer dan 10 meter hoog. Hun populairste optie is de Classic Fraser Fir. Deze boom heeft een traditionele vorm en is verkrijgbaar in twee hoogtes. – Voorverlichte bomen – Voorverlichte bomen zijn geweldig voor mensen die een kunstboom willen maar wat extra hulp nodig hebben bij het opzetten ervan. Bij deze bomen zijn de lampjes al geregen. Je hoeft ze alleen maar aan te sluiten en een paar ornamenten op te hangen! – De luxe bomen – Voor degenen die een beetje willen uitgeven, zijn er luxe kunstbomen. Deze bomen kunnen honderden dollars kosten, maar ze omvatten meestal realistisch ogende decoraties en een langere garantie.

 

Hoe vindt u de juiste maat voor uw huis?

Het kiezen van de juiste maat voor uw kunstboom is belangrijk. Als u een te grote boom kiest, kan hij uw huis overweldigen en uw andere decoraties blokkeren. Een te kleine boom kan er ook niet goed uitzien. De beste manier om te beslissen welk formaat boom u wilt, is uit te zoeken waar u de boom in uw huis wilt plaatsen. Zodra u dat weet, kunt u winkelen op maat. Let op de hoogte die op de doos staat en zorg ervoor dat de boom niet zo hoog is dat hij de rest van uw decoratie in de weg staat. Als je een grote kamer hebt en die met veel feestvreugde wilt vullen, kun je overwegen een boom te kopen die groter is dan gemiddeld. Aan de andere kant kan een kleine kamer worden opgefleurd met een kleinere boom die beter in de kamer past en meer ruimte overlaat om met andere voorwerpen te versieren.

 

De beste soorten kunstkerstbomen

Er zijn talloze soorten kunstbomen verkrijgbaar. We hebben hieronder een paar van de populairste opgesomd. – Traditionele bomen – Deze bomen zijn gemodelleerd naar echte bomen, en vele bevatten dennennaalden en een realistisch schorsontwerp. Veel traditionele bomen zijn voorverlicht, maar u kunt ze ook versieren met uw eigen lichtjes en ornamenten. – Vezelbomen – Deze bomen zijn gemaakt van kunstmatige materialen, maar lijken vaak op echte bomen met een stekelige, dennennaaldachtige uitstraling. Ze zijn vaak goedkoop en gemakkelijk op te bergen na de feestdagen. – PVC Bomen – PVC bomen zijn gemaakt van een plasticachtig materiaal en komen vaak in felle kleuren. Ze zijn geweldig voor mensen met allergieën of die een niet-allergene boom willen. – Polyester bomen – Deze bomen zijn gemaakt van een synthetisch materiaal en zijn vaak goedkoop. Ze zijn gemakkelijk te versieren, maar zien er niet erg realistisch uit. Ze zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën.

 

Wat u in gedachten moet houden bij het kopen van een kunstkerstboom

Als je gaat winkelen voor een kunstboom, moet je de volgende dingen in gedachten houden: – Vorm van de boom – Kijk naar de vorm van de boom. Lijkt hij op de echte boom? Hebben de naalden de juiste kleur? Is hij te stekelig of te slap? – Boomgrootte – Een andere belangrijke overweging is de grootte van de boom. Zorg ervoor dat de boom niet te groot is voor de kamer. Hij moet ongeveer tweederde van de grootte van het plafond van de kamer zijn. Zo voelt de kamer opener aan. Ook kunt u dan de decoraties op een hogere plank of tafel zetten, waar u ze anders misschien niet zou kunnen plaatsen. – Kosten van de boom – Bekijk de kosten van elke boom. Hoewel een duurdere boom er realistischer uitziet, hoef je niet veel geld uit te geven voor een mooie kunstboom. Als je een klein budget hebt, kun je veel betaalbare opties vinden.

 

Hoe verzorg je een kunstboom?

Na de feestdagen wilt u uw kunstboom opbergen. U kunt een opbergzak of -doos gebruiken om hem schoon en stofvrij te houden. Zorg ervoor dat u de boomrok of andere versieringen die u op de boom hebt aangebracht, verwijdert. U kunt ook alle lampjes verwijderen om te voorkomen dat ze in de knoop raken of breken. Maak de boom na het opruimen wekelijks schoon met een zachte borstel of stofzuiger om hem vrij van stof en vuil te houden. U kunt ook gaten in de zak of doos maken om de boom te laten “ademen” terwijl hij wordt opgeborgen. U moet uw boom tijdens de opslag ook regelmatig water geven. U kunt elke week een paar druppels water in de zak of doos doen. U kunt de boom ook elke week een paar uur in een kom met water zetten om hem gehydrateerd te houden.

 

Wanneer koopt u een kunstkerstboom?

Kunstkerstbomen zijn op verschillende momenten in het jaar te koop. Sommige detailhandelaars geven al in oktober korting op hun voorraad kunstbomen. Anderen beginnen half november met het aanbieden van kerstbomen en versieringen. De beste tijd om uw boom te kopen is rond Black Friday of december. Dan geven de meeste winkeliers hun nieuwe voorraad voor het volgende seizoen vrij. U kunt uw boom ook het hele jaar door online kopen. De meeste websites verzenden ze naar je deur zodra je ze bestelt, dus je kunt je boom krijgen wanneer je hem nodig hebt. Als bonus hoeft u zich niet bezig te houden met de drukte in de winkel.

 

Hoe bewaar je een kunstkerstboom?

Als u een kunstkerstboom hebt, moet u hem opbergen als u hem niet gebruikt. De meeste kunstbomen kunnen een heel jaar worden bewaard voordat ze broos worden en breken. Volg deze stappen om uw boom op te bergen: – Verwijder alle ornamenten en versieringen – Verwijder alle ornamenten, lichtjes en versieringen van uw boom. – Geef uw boom om de twee weken water – Geef uw boom om de twee weken water totdat u hem opslaat. Zo blijft uw boom fris en droogt hij niet uit. – Bewaar uw boom op een droge, donkere plaats – Bewaar uw boom op een droge, donkere plaats zoals een garage of zolder. Bewaar uw boom niet in de kelder, want daar kan zich vocht ophopen in de muren.

 

De beste manier om een kunstkerstboom schoon te maken

De beste manier om een kunstboom schoon te maken is met een zachte borstel of stofzuiger. Deze verwijderen stof of vuil dat mogelijk in de takken van de boom zit. Gebruik geen water om de boom schoon te maken. Hierdoor kan de boom sneller afbreken en broos worden. Als uw boom verlichting heeft, moet u ook de elektrische aansluitingen schoonmaken. Vuil en vuil kunnen zich ophopen rond deze onderdelen, wat kan leiden tot elektrische problemen. Gebruik een zachte doek om de aansluitingen schoon te maken en ervoor te zorgen dat de lampjes van uw boom veilig blijven.

 

Conclusie

Kunstmatige kerstbomen zijn een betaalbare manier om vakantievreugde in uw huis te brengen tijdens de koude wintermaanden. Deze bomen komen in een verscheidenheid van vormen, maten en kleuren, zodat u er een kunt vinden die perfect is voor uw huis. Kunstmatige bomen zijn vaak minder duur dan echte bomen, maar ze bieden veel van dezelfde voordelen.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes