Dakramen en dakkapellen met dubbel glas

Een veelgehoorde vraag bij gezinsuitbreiding: ‘Gaan we verhuizen of verbouwen?’. In uw eigen huis zit misschien wel meer ruimte dan zo op het eerste gezicht is te zien. Het ondergeschoven kindje is in veel woningen toch wel de zolder. En dat terwijl daar hele mooi ruimtes van te maken zijn. Van slaapkamers, sport- en hobbyruimtes. Fijn is het dat er dan genoeg ruimte, ventilatie, daglicht en meestal een mooi uitzicht wordt gecreëerd.

Licht en ruimte op zolder met dubbel glas

Om de isolerende eigenschappen te behouden of te verbeteren is het raadzaam om te kiezen voor dakramen en dakkapellen met isolerend glas. Vaak wordt er subsidie of korting gegeven op het arbeidsloon. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. En dat niet alleen. Door het plaatsen van een dakraam of dakkapel spaart u de kosten voor een verhuizing en de daarbij behorende hogere hypotheeklasten uit. Bovendien wordt uw woning meer waard. Bij een eventuele verkoop verdient u de investering op het dakraam of dakkapel gemakkelijk terug.

Dakraam of dakkapel met dubbel glas

Bezoek eens een showroom met dakramen en dakkapellen. Zo ervaart u alvast hoeveel ruimte en of licht de zolder u zal gaan geven. Deze specialisten verzorgen ook de plaatsing van het dakraam of de dakkapel. Zij kunnen u ook adviseren en komen bij u thuis opmeten. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Belangrijk is ook dat u informeert bij uw gemeente. Meestal moet u een aanvraag indienen. Mag de dakkapel wel worden geplaatst op de door u gewenste plek? Sommige gemeentes hebben er een bezwaar tegen wanneer het dakkapel aan de straatkant wordt geplaatst. Een dakraam zal veelal minder problemen opleveren. Een dakraam zal echter alleen optisch de ruimte vergroten. Een dakkapel steekt uit en maakt dat er meer sta ruimte ontstaat.

Hoe de zolder er uit komt te zien

Het blijft moeilijk om een voorstelling te maken van het uiteindelijke resultaat. Gelukkig zijn er op internet zogenaamde zolderplanners te vinden. Met een zolderplanner bent u de architect van uw eigen zolder. Zo weet u het eindresultaat nog voor er een hamer ter hand is genomen. 

http://www.aaglashandel.nl
Comments are Closed on this Post

Dakramen en dakkapellen met dubbel glas