Kijk op Interieur
Image default
Films en video’s

Beeld en Geluid Innovaties van Samsung TV’s

Samsung is een merk dat al lang op de markt staat, al tachtig jaar. Samsung electronics daarentegen, het deel van het bedrijf Samsung dat elektronica maakt, bestaat al bijna vijftig jaar. En in deze vijftig jaar heeft Samsung geprobeerd altijd een innoverend merk te zijn. Dit zien we goed terug in de Samsung TV, een TV die hoog in het vaandel staat onder de televisie merken en door alle innovaties die Samsung bereikt heeft het meest geavanceerde TV merk op de markt is. Maar, over wat voor innovaties spreken we dan? In dit korte artikel zullen we kijken naar twee van de innovaties die Samsung TV’s zijn ondergaan om het beeld te verbeteren!

 

Innovatie Samsung TV 1: Active Crystal Color

Sinds de 2000’s zijn meeste mensen wel bekend met wat een LED-TV is, de betere, energiezuinige versie van een LCD-TV, maar wat nog steeds valt onder het kopje LCD-TV. Wat een ‘gewone’ LED-TV doet is het produceren van wit licht door blauwe ledjes  te verlichten die een klein laagje gele fosfor hebben. De innovatie van Samsung genaamd ‘Active Crystal Color’ pakt het net iets anders aan. Samsung heeft het gele fosfor op de blauwe led lampen vervangen met rode en groene fosfor, waardoor er een uitbreiding van het kleurenspectrum ontstond. Dit betekende natuurlijk dat de kleuren van het scherm verheerlijkt zijn en dat de natuurlijke kleuren van het beeld er beter uitspringen.

 

Innovatie Samsung TV 2: Curved TV

Wat Samsung echt een uitblinker heeft gemaakt is door de TV’s een curve te geven. Dit houd in dat de Samsung TV zelf gebogen is in plaats van recht. Volgens Samsung geeft dit de ultieme bioscoopervaring thuis. Zij beargumenteren dit ook door aan te geven dat een Curved TV een natuurlijke kijkervaring creëert, omdat de curve van de TV complimenteert op de bolling van het oog. Dit laat goed zien dat Samsung hun huiswerk heeft gedaan en dit laten ze ook weer blijken uit hun onderzoek naar de ideale curve en kijkafstand. Hieruit hebben ze geconcludeerd dat schermformaten van 49 inch en kleiner een veel scherpere  boog nodig heeft om kijk plezier te optimaliseren.