Kijk op Interieur
Image default
Woning en Tuin

Akoestische platen: de voordelen

 

Je herkent het vast wel: je bent hard aan het werk om jezelf voor te bereiden op een belangrijke taak. Helaas zijn de buren aan het verbouwen en daardoor word jij afgeleid door de flinke dreunen tijdens de werkzaamheden. Dit is natuurlijk hartstikke vervelend en komt een goed resultaat niet ten goede. Je wilt niets liever dan een goed geïsoleerde ruimte waar je ongestoord je werk kunt doen. Gelukkig is er dan een oplossing: de akoestische plaat. Een akoestische plaat of paneel is eigenlijk enkel en alleen ontwerpen om geluid te absorberen. Dit wordt dan ook vaak gedaan om galm of echo’s in een ruimte te reduceren. In dit artikel bespreken we akoestische platen en de daarbij horende voordelen. 

De verschillende akoestische platen

Over het algemeen komen de akoestische platen veel met elkaar overeen. Ze zijn allemaal ontworpen en gemaakt om onnodig geluid te reduceren. Of dit nu in een vergaderruimte is of in een washok, dat maakt in principe niets uit. Een akoestische plaat is namelijk voor iedere ruimte geschikt. De akoestische panelen bestaan doorgaans uit kunststoffen die een geluidsisolerende functie hebben. Schuim is hier een goed voorbeeld van. Bijkomend voordeel is het feit dat schuim gemakkelijk op maat te maken is. Heeft u bijvoorbeeld een ruimte met een schuine afloop? Dan is dit geen struikelpunt voor een eventuele akoestisch paneel. 

De materialen

Schuim is een veelgebruikt materiaal voor akoestische platen. Dit is te onderbouwen door de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het budgettechnisch ook aantrekkelijker dan bijvoorbeeld mineraal wol. De diktes van schuimpanelen variëren van 2 tot 10 centimeter. Enig nadeel is de visuele uitstraling van het materiaal. Niet iedereen vindt schuim mooi. Daarbij is het absorberende effect van schuim niet altijd even effectief als bij mineraal wol. Mineraal wol ziet er dus een stukje beter uit dan schuim en werkt iets beter, maar het heeft daarom vanzelfsprekend ook een hogere prijs. 

De expert voor jouw akoestische vraag

Heb jij behoefte aan een akoestische oplossing voor jouw ruimte? Kijk dan niet verder. Marcol heeft namelijk dé gewenste oplossing. Zij staan voor vakmanschap en kwaliteit. Door de jarenlange ervaring op het gebied van akoestische platen snijden, ben je altijd verzekerd van het gewenste resultaat. Daarbij kunnen zij ook andere materialen frezen, snijden en stansen. Het grote machinepark maakt het mogelijk om specifieke vormen, inkepingen en andere wensen nauwkeurig te realiseren.