Kijk op Interieur
Image default
Meubels

Aandachtspunten bij het kopen van een eiken salontafel

Een eiken salontafel kopen kan erg leuk zijn als je het goed doet. Zoek bij het kopen van een eiken salontafel naar tafels van goede kwaliteit die voldoende opbergruimte hebben. Eiken is een sterke houtsoort en kan worden gebruikt om zeer solide meubels te maken, maar het is niet het meest duurzame hardhout ter wereld. Als je op zoek bent naar iets dat veerkrachtiger is en minder snel breekt, overweeg dan ander hardhout zoals mahonie of kersenhout. Misschien wil je ook kennis nemen van eventuele unieke kenmerken van de salontafel. Sommige eikenhouten tafels hebben ingebouwde lades, zodat je er spullen onder kunt opbergen zonder ruimte in te nemen bovenop je salontafel. Deze zijn vooral handig als je gewoon niet veel ruimte in je huis hebt.

Zoek naar karakter

Voordat je gaat shoppen voor je nieuwe eiken salontafel, is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. In dit geval ligt de focus op de kwaliteit van het hout zelf. Eiken is een hardhout dat in veel verschillende tinten en kleuren verkrijgbaar is. Het kan worden gevonden in lichtbruin en geel, maar ook in rood en donkerbruin. Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan lichtere tinten, kunnen anderen meer aangetrokken worden tot donkere tinten. Dit is afhankelijk van hun stijl van huisdecoratie.

Pas je wensen aan met de verschillende soorten eikenhout

Wanneer je een eiken salontafel koopt, is het belangrijk om te kijken naar het type eikenhout dat bij de constructie is gebruikt. Eik is een hardhout en komt van de eikenboom. Het heeft een zeer duurzame nerf en kleur, dus het kan voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder het maken van meubels. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten eiken beschikbaar. Dit is afhankelijk van waar ze zijn gekweekt en hoe ze tijdens hun groeiperiode zijn behandeld.

Kies een ontwerp dat je leuk vindt

Bij het zoeken naar een eiken salontafel is het belangrijk om er een te vinden die bij jouw stijl past. Je moet niet zomaar voor een willekeurig ontwerp of kleur gaan. Je moet iets kiezen dat past in de bestaande inrichting van je huis en het goed aanvult. Als je andere meubelen van eikenhout hebt, probeer de kleur dan zo goed mogelijk bij dat hout te laten passen. Overweeg ook om een ​​salontafel van hout in een vergelijkbare afwerking te kopen, zodat deze opgaat in de rest van je meubels, en niet te veel opvalt.

Een salontafel samenstellen bij Nijhuis

Ben je op zoek naar een salon tafel? Je moet goed nadenken waar je deze gaat neerzetten en welke functie deze gaat dienen.  Je kunt de beschikbare ruimte opmeten, en vervolgens een tafel samenstellen bij Nijhuis. Op hun website kun je namelijk zelf de vorm en grootte van je tafel bepalen. Zo weet je zeker dat de tafel in je kamer past. Je kunt zelfs de kleur van het tafelblad kiezen. Nijhuis maakt gegarandeerd een tafel die aan je behoefte voldoet, wat je wensen ook zijn!